Ishockey-VM Damer

Damkronorna har hemma-VM i Malmö och det får ju inte missas. Den yngsta spelaren i Sveriges lag är #26 Hanna Olsson, bara 16 år gammal, fostrad i Skärgården Hockey -84. Redan som 14-åring spelade hon med HV71 i Riksserien och som 15-åring vann hon SM-guld med Linköping. Dessutom var hon bästa svenska målgörare i hela Riksserien. Hon har redan representerat Sverige i U18 VM två gånger och nu är det första mästerskapet med Damkronorna. Jag har följt hennes spännande utveckling som hockeyspelare i över tio år och tänker fortsätta göra så i tjugo år till!
I VMs första två matcher mot Japan och Schweiz var hon uppsatt som trettonde forward, så det blev inte så mycket speltid, men hon har många år på sig att visa för alla hur duktig hon är.
Blandade bilder från de första två matcherna hittar ni här.
IIHF 2015 ICE HOCKEY WOMEN´S WORLD CHAMPIONSHIP Malmö Sweden
#damvm15 #damkronorna

Collage1