SPS IPC Drives 2015 mässa

Vår huvudleverantör KEB ställde ut på den kända SPS IPC Drives mässan i tyska Nuremberg 24-26/11. Hall 4, monter 4-360.
Vi var på plats och tittade på nyheter hos KEB och fick en titt bland konkurrenterna.

SPS

SPS IPC 2015

 

 

 

 

 

Intressant:

Combivert S6 som är en ren servodrift presenterades för ett år sedan och serieproduceras och levereras för fullt. För servomotorer med eller utan pulsgivare. Finns för de moderna fältbussarna EtherCat, Profinet, Powerlink och CanOpen.
Effektområde 0,75-5,5kW (-100Nm). Läs mer här.

Styrsystemet C6 Smart presenterades. Det är ett kompakt med kraftfullt DIN-skene monterat styrsystem med multi-core processor, se mer detaljer här.

Lite nyheter från motor/växelfabriken i Schneeberg fanns det också.
På servomotorer monteras det oftast permanentmagnetbromsar. Dessa bromsar fungerar mest som parkeringsbromsar, de är ej avsedda för nedbromsning från höga varvtal. Ny har fabriken tagit fram en kraftfull fjäderkraftbroms BF som tillbehör till våra TA servomotorer. Servomotorserien TA håller också på att uppdateras med lite annan design som gör det enklare att exempelvis byta broms eller pulsgivare, om olyckan skulle vara framme. Under våren används den nya designen på hela produktfamiljen.