Stor framgång i marina applikationer

En stor del av produkterna vi på CronaTech levererar används i drivsystem för industriella applikationer, men vi har också lämpliga komponenter för hybrid- eller eldrift av fordon, fartyg och andra batteridrivna applikationer.

Sedan många år tillbaka har vår kund Power Tech (www.powertechsweden.com) marina systemlösningar liknande bild nedan med bland annat funktioner för laddning av batteribank samt inverters för att skapa 400V växelspänningsnät ombord. CronaTech levererar i detta specifika fall nedan angivna huvudkomponenter från KEB:
– 250A AFE-inverter för batteriladdning
– 180A inverter för växelspänningsproduktion
– Tillhörande dc-filter, emc-filter, sinusfilter och CAN-buss kommunikation
Båda invertrarna är vattenkylda, det är bara skåpens filterkomponenter som behöver kylluft.

Aktuellt elhybridfartyg har en batteribank av typen Li-NMC på ca 660V och kapacitet av ca 330kWh.

Till andra projekt har vi även levererat drivsystem för framdrivning, bogpropeller, roderstyrning, pumpar, kompressorer samt elmotorer och växlar. Vi har även lösningar för att filtrera övertoner på befintliga ac-nät ombord och brytare för dc-distribution.